Bemutatkozunk

A Pro Vértes egyik legrégebbi programja a természetvédelmi oktatás, környezeti nevelés, ismeretterjesztés, melynek alapjait a természetvédelmi, gazdálkodási ismeretek, valamint kincsestár gyűjteménye, tudása, tapasztalatai jelentik.

Célunk, hogy a hozzánk érkező fiatalok a saját felfedezőútjaikon megismerjék és megszeressék a természet élő és élettelen elemeit, továbbá részeseivé váljanak egy fenntartható, környezettudatos életmódnak, amit saját életükben is alkalmazni tudnak.

A 2007-ben megnyitott Boglártanya Erdei Iskola elhelyezkedése, az épületek és az udvar felszereltsége, a legelő és az erdő-, növény- és állatvilága, valamint a felkészült, szakképzett munkatársak által kidolgozott változatos programok, lehetőséget nyújtanak céljaink megvalósításához.

Szemléletünk

A Pro Vértes szakképzett munkatársaiként vendégeink figyelmét a változó természet újabb és újabb értékeire irányítjuk, mindemellett törekszünk a minél erősebb érzelmi kapcsolatok kialakítására az élő környezettel és a mára szinte eltűnő falusi, tanyasi életformával.